Eddie Van Halen Dead: Rocker Dies of Cancer op 65 -jarige leeftijd - National |GlobalNews.ca (2024)

Rocker Eddie Van Halen, voormalig gitaarvirtuoos van rockgroepVan Halen, stierf dinsdagochtend op 65 -jarige leeftijd aan keelkanker, volgens zijn zoon, Wolfgang.

Eddie Van Halen dead: Rocker dies of cancer at age 65 - National | Globalnews.ca (1)

Wolfgang Van Halen plaatste een kort bericht op zijn Twitter -pagina.

pic.twitter.com/kQqDV7pulR

— Wolf Van Halen (@WolfVanHalen)6 oktober 2020

Verhaal gaat verder onder advertentie

“Ik kan niet geloven dat ik dit moet schrijven, maar mijn vader, Edward Lodewijk Van Halen, heeft vanochtend zijn lange en zware strijd tegen kanker verloren”, schreef hij. “Hij was de beste vader die ik me ooit kon wensen. Elk moment dat ik met hem heb gedeeld, op en naast het podium, was een geschenk. Mijn hart is gebroken en ik denk niet dat ik ooit volledig zal herstellen van dit verlies.”

Talloze rocklegendes deelden hun medeleven op sociale media, waaronder Billy Idol, Hagar en Gene Simmons. (LET OP: sommige van deze tweets bevatten grof taalgebruik.)

Diepbedroefd en sprakeloos.Mijn liefde voor het gezin.pic.twitter.com/MQMueMF2XO

- Sammy Hagar (@sammyhagar)6 oktober 2020

Mijn hart is gebroken.Eddie was niet alleen een gitaargod, maar ook een echt mooie ziel.Rust in vrede, Eddie!... Eddie van Halen dood op 65 -jarige leeftijd van kankerhttps://t.co/gITtcndQVv

- Gene Simmons (@Genesimmons)6 oktober 2020

Verhaal gaat verder onder advertentie

Verpletterd.Dus verdomd gemalen.RIP Eddie Van Halen.Je hebt onze wereld veranderd.Je was de Mozart van Rock Guitar.Reis veilige rockstar.

- —Nikki sixx— (@nikkisixx)6 oktober 2020

Oh nee!Sprakeloos.Een pionier en iemand die altijd alles aan zijn muziek heeft gegeven.Een goede ziel.Ik herinner me dat ik hem voor het eerst zag spelen in de Starwood in 1976 en hij was Eddie Van Halen.Zo geschokt en verdrietig.Mijn deelneming met Wolfie en de familie.https://t.co/ExAWzFAEYJ

- Paul Stanley (@paulstanleylive)6 oktober 2020

Verhaal gaat verder onder advertentie

Oh man, zegen zijn mooie creatieve hart.Ik hou van je Eddie Van Halen, een La Boy, een echte rocker.Ik hoop dat je vanavond met Jimi jamt.Breek door naar de andere kant, mijn broer.❤️❤️❤️https://t.co/XpcTlPJq9A

- Flea (@Flea333)6 oktober 2020

Rust in vrede gitaarlegende Eddie Van Halen.💔 We zullen je missen.#neukkanker @eddievan onderhouden #eddievan onderhouden pic.twitter.com/S4vnN3tyWc

- Billy Idol (@billyidol)6 oktober 2020

Verhaal gaat verder onder advertentie

Ik heb net gehoord over Eddie Van Halen en ik voel me er vreselijk over.Eddie was zo'n geweldige gitarist en ik herinner me hoe Big Van Halen was, vooral hier in L.A. Love and Mercy voor Eddie's Family & Friends.pic.twitter.com/PY8fyrx1Lu

- Brian Wilson (@brianwilsonLive)6 oktober 2020

Legendarische gitaar en muzikale innovator Edward Van Halen.1955-2020.De hemel zal vanavond elektrisch zijn.pic.twitter.com/hdLd7atI74

- Lenny Kravitz (@lennykravitz)6 oktober 2020

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Ik ben er kapot van het nieuws van het overlijden van mijn vriend Eddie Van Halen.pic.twitter.com/hUyIdKXsdG

- Kenny Chesney (@kennychesney)6 oktober 2020

Van Halen leed al meer dan tien jaar aan kanker.Terwijl hij een oude roker was, gaf hij zijn kankerbegin de schuld aan een metalen pick die hij vaak in zijn mond hield.

Van Halen wordt beschouwd als een van de grootste gitaristen aller tijden - met behulp van verblindende snelheid, controle en innovatie - en een van de koningen van het rockgenre.Een van zijn meest opvallende solo's was te zien in de hit van Michael JacksonHoepel op.

Trending nu

  • De echtgenoot van Britney Spears Sam Asghari dient uit voor echtscheiding 14 maanden na het huwelijk
  • 1 op de 5 huizenbouwers sluit projecten af ​​tegen hoge tarieven. Hier zijn uw rechten

Met zijn opvallende solo's voedde Eddie Van Halen de ultieme feestband uit Californië en hielp hij disco uit de hitlijsten te slaan, beginnend eind jaren zeventig met het titelloze debuutalbum van zijn band en vervolgens met de blockbuster-plaat1984, die de klassiekers bevatSpringen,,PanamaEnHeet voor leraar.

Verhaal gaat verder onder advertentie

"Ik ken S - T niet over schalen of muziektheorie," vertelde hij Rolling Stone in 1980. "Ik wil niet gezien worden als de snelste gitaar in de stad, klaar en bereid om de concurrentie af te schieten.Ik weet alleen dat rock & roll -gitaar, zoals bluesgitaar, melodie, snelheid en smaak zou moeten zijn, maar nog belangrijker, het zou emotie moeten hebben.Ik wil gewoon dat mijn gitaarspel mensen iets laat voelen: gelukkig, verdrietig, zelfs geil. "

Van Halen is een van de top 20 best verkochte artiesten aller tijden.Rolling Stone Magazine plaatste Eddie Van Halen op nummer 8 in de lijst van de 100 grootste gitaristen, en de band werd in 2007 opgenomen in de Rock & Roll Hall of Fame.

Meer over entertainment

  • Lizzo's tourdansers ondersteunen zanger midden in de toxische rechtszaak aan de werkplek
  • Britney Spears’ echtgenoot Sam Asghari vraagt ​​veertien maanden na het huwelijk de scheiding aan
  • N.B.Artiest voegt Spin toe aan Meghan Trainor Song om LGBTQ+ Rights te ondersteunen
  • Speciale Olympische Spelen Saskatchewan Fondsenwerving lijken onze beste vrij te maken

Geboren Edward Lodewijk van Halen in Nijmegen, Nederland, op 26 januari 1955 emigreerden hij en zijn familie naar de VS toen Van Halen acht was en zich vestigde in Pasadena, Calif.

Nadat hij zich op gitaar had gevestigd toen hij gefrustreerd raakte door de drums, had Van Halen de weg gevonden.Naarmate hij ouder werd, de band - de twee broers van Van Halen, Eddie en Alex;Zanger Roth;en bassist Michael Anthony - gevormd in 1974. Samen werden ze een van de meest populaire rockbands in Pasadena, waardoor ze uiteindelijk een officieel contract liepen.

(Ze heetten oorspronkelijk Mammoth, maar veranderden toen in Van Halen nadat ze ontdekten dat er een andere band was genaamd Mammoth.)

Hun release uit 1978Van Halengeopend met een blaarvormingRennin 'With the DevilEn toen pronkte Van Halen met zijn verbazingwekkende vaardigheden in het volgende nummer,Uitbarsting, een woedende 1:42 minuten gitaarsolo die duikt en zweeft als een gestoorde vogel.Het album bevatte ook een cover van de Kinks ’Daar heb je meEnPraat niet.

Verhaal gaat verder onder advertentie

Mike McCready van Pearl Jam vertelde Rolling Stone Magazine dat luisteren naar Van Halen'sUitbarstingwas als Mozart voor het eerst horen."Hij krijgt geluiden die niet noodzakelijkerwijs gitaargeluiden zijn - veel harmonischen, texturen die plaatsvinden alleen vanwege hoe hij kiest."

Van Halen bracht albums uit op een jaarlijks tijdschema -Van Halen II(1979),Vrouwen en kinderen eerst(1980),Eerlijke waarschuwing(1981) enUiteenlopen(1982) - tot het monumentale1984, die nummer 2 bereikte op de Billboard 200 -albumkaarten (achter alleen Michael Jackson'sThriller).Rolling Stone gerangschikt1984Nummer 81 op de lijst van de 100 beste albums van de jaren tachtig.

“Eddie zette de glimlach terug in rockgitaar, op een moment dat het allemaal een beetje broedig werd.Hij maakte ook de hel uit een miljoen gitaristen over de hele wereld, omdat hij zo verdomd goed was.En origineel, 'vertelde Joe Satriani, een collega -virtuoos, aan Billboard in 2015.

Maar spanningen tussen Roth en de band barstten uit na hun World Tour uit 1984 en Roth vertrok.De groep rekruteerde vervolgens Sammy Hagar als leadzanger - sommige critici genaamd de nieuwe formuleringVan Hagar- en de band scoorde vervolgens zijn eerste nummer 1 album met5150, Meer studioalbums volgden, inclusiefEn ESAM 12,,Voor onwettige vleselijke kennisEnEvenwicht.Hit singles inbegrepenWaarom kan dit niet liefde zijn?EnWanneer het liefde is.

Hagar werd verdreven in 1996 en voormalig extreme zanger Gary Cherone kwam in voor het albumVan Halen III, een struikel dat niet leidde tot een ander album en het snel vertrek van Cherone.Roth zou uiteindelijk terugkeren in 2007 en samenwerken met de Van Halen Brothers en Wolfgang Van Halen, de zoon van Eddie, op bas voor een tour, het albumEen ander soort waarheiden het album 2015Tokyo Dome Live in Concert.

Verhaal gaat verder onder advertentie

Gedurende een groot deel van zijn carrière schreef Van Halen en experimenteerde met geluiden terwijl ze dronken of hoog of beide.Hij onthulde dat hij in zijn hotelkamer zou blijven om wodka te drinken en cocaïne te snuiven tijdens het spelen in een bandrecorder.(Hagar's 2011 autobiografieRood: Mijn ongecensureerde leven in rockportretteert Eddie als een gewelddadige, drank-geadviesde vampier, die in een met vuilnis bezaaid huis woont.)

"Ik heb niet gedronken om te feesten," vertelde Van Halen aan Billboard.“Alcohol en cocaïne waren privé -dingen voor mij.Ik zou ze gebruiken voor werk.De klap houdt je wakker en de alcohol verlaagt je remmingen.Ik weet zeker dat er muzikale dingen waren die ik niet zou hebben geprobeerd als ik niet in die mentale toestand zou zijn. "

Sober sinds 2008 verloor hij een derde van zijn tong aan een kanker die uiteindelijk in zijn slokdarm dreef.In 1999 had hij een heupvervanging.Hij was twee keer getrouwd met actrice Valerie Bertinelli van 1981 tot 2007 en vervolgens stuntvrouw-publicist Janie Liszewski, met wie hij in 2009 trouwde.

Hij wordt overleefd door zijn vrouw, Janie, en zijn zoon.

-

-Met bestanden van de Associated Press ’Mark Kennedy & Mesfin Fekadu

Advertentie

Eddie Van Halen Dead: Rocker Dies of Cancer op 65 -jarige leeftijd - National |GlobalNews.ca (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Rev. Leonie Wyman

Last Updated:

Views: 5597

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Rev. Leonie Wyman

Birthday: 1993-07-01

Address: Suite 763 6272 Lang Bypass, New Xochitlport, VT 72704-3308

Phone: +22014484519944

Job: Banking Officer

Hobby: Sailing, Gaming, Basketball, Calligraphy, Mycology, Astronomy, Juggling

Introduction: My name is Rev. Leonie Wyman, I am a colorful, tasty, splendid, fair, witty, gorgeous, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.